Cukier biały

Wprawdzie bywa nazywany białą śmiercią, jednak stosowany w odpowiednich ilościach i z umiarem, potrafi osłodzić życie. Trudno sobie wyobrazić kawę bez kostki cukru. Oczywiście wszystko zależy od preferencji. Cukier biały kryształ jest najbardziej popularny. Nie tylko do słodzenia napojów, ale także do pieczenia ciast, tortów, placuszków. Pakowany jest przeważnie w kilogramowym opakowaniu. Znajdziemy go w wersji bardziej drobnej, która szybko się rozpuści w chłodnym napoju lub w grubszych kryształkach. Możemy go również zakupić w saszetkach lub w formie kostki cukrowej. Coraz bardziej popularny staje się również cukier brązowy. Swój kolor i nazwę zawdzięcza dodatkowi karmelu. Dlatego zastosowanie znajduje w gastronomii jako dodatek do słodkich napojów i dań. Nadaje się jednak nie tylko do napojów i deserów, ale także do wypieków. W ofercie znajdziemy nie tylko cukier biały z buraków, ale i trzcinowy.

Nie znaleziono produktów, których szukasz.